Al contingut principal

Detall notícia

  • Visita a l'Escola La Mirada
  • Visita a les actuacions de millora fetes aquest estiu a l'Escola Turó de can Mates

12 de setembre 2017 Educació

Sant Cugat comença el curs 2017-18 amb un total de 20.646 alumnes, un 1,25% més que a l’anterior

L’Ajuntament ha invertit 1,2 milions d’euros en millorar els centres educatius en obres dutes a terme els dos darrers estius.


Un total de 20.646 alumnes comencen el curs escolar 2017-2018 a Sant Cugat aquest dimarts, 12 de setembre, una xifra que suposa un augment de l’1,25% respecte el curs passat. Si comparem per cicles educatius, l’única baixada d’alumnes s’ha registrat en el cicle infantil (-2,3%) mentre que a la resta ha augmentat: Educació Primària (+1,75%), Educació Secundària Obligatòria (+3,71%) i Educació Secundària Postobligatòria (+2,1%).

D’altra banda, l’alumnat de Sant Cugat segueix estudiant majoritàriament als centres educatius sostinguts amb fons públics. Aquest curs 2017-18, un 44,3% ho farà a les escoles públiques (9.145) i un 34,9% (7.200 alumnes) a les concertades. D’altra banda, un total de 4.301 alumnes estudiaran a centres privats (20,8%). Respecte el curs passat, s’ha registrat un lleuger increment del percentatge d’alumnes a les escoles públiques (+ 0,3%) i privades (+ 0,4%) i un decreixement a les escoles concertades (- 0,7%).

Obres de millora en centres educatius

Amb la voluntat de mantenir l'excel·lència educativa dels centres escolars de Sant Cugat, l'Ajuntament ha realitzat nombroses tasques de millora dels centres educatius del municipi. Entre aquest estiu (2017) i l’estiu passat (2016) lAjuntament ha invertit 1.200.000 euros en actuacions i obres de millora als centres educatius, a les Escoles bressol municipals, als centres de primària, a l’Sscola d’Art Municipal, a l’Escola de Música i al Conservatori Municipal.

Concretament aquest estiu (2017) s’han dut a terme més d’una cinquantena d’actuacions que inclouen ampliacions d’espais, millores d’accessos a les aules, repintar espais i façanes, i arranjament de pistes esportives, entre d’altres. En la majoria de casos han estat actuacions per millorar l’accessibilitat, les aules, les àrees de joc exteriors, etc.

En el cas de les escoles Turó de Can Mates i Collserola, tant l’Ajuntament com la Generalitat han impulsat millores i actuacions d’ampliació perquè quest curs els dos centres acolliran cada un una línia addicional de P3.

A banda de les actuacions impulsades per l’Ajuntament, el Departament d’Ensenyament també ha aprofitat l’impàs de les vacances escolars per fer adequacions de millora en alguns centres.

Camins escolars més còmodes i més segurs

És cada cop més habitual que els nois i noies vagin caminant a l’escola, cosa que fomenta l’autonomia personal –si no van acompanyats-, la sostenibilitat  i la qualitat de vida. L’Ajuntament té cura que les principals rutes d'accés als centres escolars siguin el màxim de còmodes i segures perquè s’hi pugui anar a peu o en bicicleta.  Per això, aquest estiu s’ha arranjat el camí de Can Pagan i una de les voreres del carrer Vallseca, amb el propòsit de millorar els accessos a peu a l’Escola La Floresta i Ciutat d’Alba, respectivament. També s’ha ampliat una vorera que dóna accés a l’Escola Collserola i s’hi està adequant un carril per a bicicletes.

Llum verda a la construcció de l’escola La Mirada

El Govern de la Generalitat ha consignat aquesta mateixa setmana una partida de 5.207.772 euros per a la construcció de l'Escola La Mirada, la 12a escola pública de Sant Cugat. Es tracta d’una escola de tres línies que permetrà absorbir l’increment de demanda -especialment a P3- i completar el mapa escolar amb l’alliberament dels mòduls que actualment ocupa La Mirada al barri de Volpelleres.

Per tal d’avançar l’inici de la construcció de l’escola l’Ajuntament assumeix la redacció, licitació i construcció d’aquest nou centre educatiu. D’aquesta manera, es farà possible que el nou edifici pugui entrar en funcionament el curs 2019-20.

La Generalitat retornarà a l’Ajuntament el 80% del cost d’aquest equipament. Distribuirà la seva inversió econòmica de la següent manera: 200.000 euros l’any 2020, 3.000.000 euros l’any 2021 i 2.007.772 euros l’any 2022.

Top